Velveteen Krystall Utskjæringer Stiletto Gull Hæler Kvinners Sandaler Høye Gnisten Kjole zAq5Bwv4x Velveteen Krystall Utskjæringer Stiletto Gull Hæler Kvinners Sandaler Høye Gnisten Kjole zAq5Bwv4x Velveteen Krystall Utskjæringer Stiletto Gull Hæler Kvinners Sandaler Høye Gnisten Kjole zAq5Bwv4x
86 Gabor 385 Elva Lukket Kvinners 36 YH0qRw

Pensjonist
212    2115

Velveteen Krystall Utskjæringer Stiletto Gull Hæler Kvinners Sandaler Høye Gnisten Kjole zAq5Bwv4x

Utskjæringer Kvinners Stiletto Høye Gnisten Sandaler Kjole Velveteen Hæler Krystall Gull I avslutningen av det forrige årtusen opplevde verden en intensivering av kampen om Jerusalem, som nå eskalerer og kanskje får sin kulminering i Midtøsten-krisen. Har nedtellingen til Armageddon allerede begynt?

Publisert: 28. jul 2017 / 1943 visninger.

 


På 1900-tallet ble gnisten tent i den arabisk-israelske konflikten som nå ser ut til slå ut i en storbrann ved at det blir en internasjonal konfrontasjon av kjernefysiske dimensjoner.

Den historiske undertegningen av Oslo-avtalene den 15. september 1993 slo på spotlight-lyset og fokuserte verdens oppmerksomhet på den tusenårige kampen om noen høyder i Jerusalem som er stridens kjerne.
Etter at israelske tropper så tidlig som i 1967 erobret Jerusalem og brakte jødene tilbake til stedet for deres to-tusenårige bønne-fundament, Gråtemuren, varte det ikke lenge før FN med sine mange resolusjoner forsøkte å begrense jødenes krav på Jerusalem, deres eldgamle hovedstad.

Etter hvert har det blitt klart at det ikke er arabiske interesser, ikke palestinsk undertrykkelse, ikke jødisk okkupasjon, ikke territorier, ikke ønske om fred, som det hele dreier seg om, men kontrollen over Jerusalem, slik Bibelens profetier forutsa for tusener av år siden, og som profetiene sier vil bli årsaken til en endelig krig med katastrofale virkninger som vil markere avslutningen på «denne tids husholdning».

Jødenes 3000 år gamle krav på sin eldgamle hovedstad, det sentrale tema i jødiske bønner gjennom 2000 år i eksil, som nå plutselig og høylydt blir motsagt og bestridt av såkalte palestinere som aldri har hatt en hovedstad, langt mindre et eget land.

De får støtte av paven som inntrengende ber partene bli enig om en internasjonalisering av den hellige by under hans kontroll, den store peacemaker. Sammen med paven har en stor del av verden kommet i et motsetningsforhold til Israel og landets guddommelig og rettmessige krav på Jerusalem. Kontroll over Jerusalem må virkelig være viktig for noen politiske aktører.

Nye utviklingstendenser i Midtøsten-krisen har i den senere tid dratt oppmerksomheten mot kjernen i dette eksplosive temaet, som hittil har vært oversett av nyhetsmediene, nemlig Jerusalems «indre sjel», Moria- og Sion-høydene. På Moriafjellet står i dag Klippedemon og rett ved siden, Al Aqsa moskeen.

For muslimene er Moria-høyden det tredje helligste sted på jord. En av disse høydene er for jødene stedet der to jødiske templer sto i en periode på litt over 1000 år. Beliggenheten til Salomos og Herodes templer er dessuten stedet der, etter noens oppfatning av Skriften, det tredje jødiske tempel vil bli bygget, og der Gud i følge profetiene i Bibelen vil vise seg i sin velde på den tid slaget blir utkjempet, som på folkemunne kalles Armageddon.

Dette er bakgrunnen for at Tempelhøyden på Sion- og Moria-fjellet er så viktig for noen aktører. Ja, det det hele dreier se om for de tre verdensreligionene: Ortodokse jøder og messiastroende jøder venter på at viktige begivenheter fremdeles skal skje på noen av disse høydene i Jerusalem. Muslimene forventer ingen ting. De ønsker bare å forpurre og ødelegge.

Sekulære mennesker og også mange kristne betrakter profetiene om Armageddon som ren og skjær skremselspropaganda. Hva mener biskopene, mon tro?

"I will make Jerusalem like an intoxicating drink that makes the nearby (Arab) nations stagger when they send their armies to besiege Jerusalem and Judah. On that day I will make Jerusalem a heavy stone, a burden for the world. None of the nations who try (to intervene) to lift it will escape unscathed.” (Zec. 12:2-3, NLT)

Profeten Sakaria forutsa i GTs siste bok at en dag vil komme da de arabiske stater omringer Jerusalem og det internasjonale samfunn intervenerer og tar på seg ansvaret for den arabisk -israelske konflikten. Det ser ut til at den dagen nå har kommet. Den representerer en trussel for de såkalt kristne nasjonene i den «frie» verden. På hvilken side vil de stå i konflikten? Araberstatene har siden Israel ble opprettet i 1948, hatt ett og det samme mål: Å kaste Israel på sjøen.

Dommen over dem som støtter araberstatene i å nå dette mål, er hard: "None of the nations who try (to intervene) to lift it will escape unscathed.” (Zec. 12:2-3, NLT)

Noen mener at den arabisk-israelske konflikten blir avsluttet forut for «Den store trengsel», som varer i 7 år, og som etterføles av tiden som kalles 1000-årsriket. Den store trengsel vil være den vanskeligste tiden menneskene noen gang kommer til å oppleve. Ifølge profetier i Bibelen vil den inntreffe i «de siste dager», eller i «endetiden». (2. Timoteus 3:1; Daniel 12:4, Det Norske Bibelselskaps oversettelse av 2011)

Det vil være en «trengsel, en slik som det ikke har vært siden verdens begynnelse og inntil nå, nei, som det heller ikke mer skal bli». Den store trengsel etterføles av tiden som kalles 1000-årsriket.

Slike profetier, som jeg her har presentert har jeg ikke hørt i noens forkynnlse på mange år. Gjelder de fremdeles?

 

 

.

Bli med i debatten!

Skriv gjerne ditt synspunkt! Du må være registrert med fullt navn, og innlogget for å delta. Sett deg inn i retningslinjene. Brudd på dem kan føre til utestengning.
Vennlig hilsen Sondre Bjørdal, konstituert religions- og debattredaktør Vårt Land

Skriv kommentar
Kommentar #1
Sandaler Sko Detalj Størrelse Stud Alexia Patent Swankyswans Parti Svart Kvinner Sommer T Bar 81UwW
296 innlegg  1335 kommentarer

Profetier er meget interessante

Publisert rundt 1 år siden

Jeg har ofte tenkt at Verdens fasit ligger i Bibelen. 

Vi kan jo allerede naa med egne öyne se profetiene gaar i oppfyllelse og det er bare aa fortsette aa fölge med - for egen del - med STOR interesse.


Det tydeligste tegnet er jo der det er skrevet om at Örkenen skal blomstre. Ser vi til örkenen Negev i Israel saa er nettopp dette tilfellet. Örkenen blomstrer og er grönn og vakker. Israelerne er jo best i verden paa landbruk.

Det staar ogsaa om at jödene skal komme tilbake til sitt hjemland - som "duer til sitt dueslag". Hva visste vel de gamle profeter for noen tusen aar siden - hvordan et vanlig passasjer-fly saa ut. 

Ser man paa hvordan duene ser ut - saa er det jo disse fuglene som ligner mest paa det vi forbinder med et fly og de har ogsaa samme graa farge. OG - JA - duene kommer hjem til sitt hjemland - eller dueslag Israel med fly fra ALLE kanter av verden. Som OGSAA er profetert - at Gud skal samle alle jödene fra alle jordens kanter og saa staar det at Gud först skal sende fiskere som skal fiske jödene hjem - og nytter ikke det - skal Gud sende jegere. Er det noen som blir jaget mer enn jödene idag - tilbake til sitt hjemland. Vi ser bare hvor de er utsatt for jakt og trakassering fra mange land og jödene finner det betimelig aa vende tilbake til Israel. De kommer fra alle land - fra India - fra  Eritrea - fra Russland -  fra Kina osv. Ennaa er det mange jöder i USA - men disse kommer nok ogsaa en dag til aa vende nesen mot Israel.

Det staar ogsaa om at lederne av nasjonene skal drikke av Tumleskaalen naar det gjelder Jerusalem. Hva betyr saa Tumleskaalen. Det ligger jo logikk i det.

Naar man drikker av en skaal med sterkt drikke og drikker saa det holder - vel sa blir man ganske omtumlet eller skal vi si VELDIG full. Noen frekke uttrykker om fulle folk at de er dri...  .fulle - ja, jeg mener drivende fulle - for aa bruke et litt mer soignert spraak og ikke et asosialt spraak. Vel, hovedsaken er at profetiene kan vi se foran vaare öyne idag - i tiden.

Naar vi ser hvor store folkeströmmene er idag og hvor mye som forbrukes av baade energi og mat-produksjon - saa er de en viss logikk at det med fremtidige höye folketall vil ikke regnestykket gaa opp - slik vi önsker det.

Men vi som er kristne faar tröste oss med ordene om at vi ikke skal frykte med löfte vaare öyne til himmelen og himmelens Gud - Israels Gud og Jesus Kristus og vente paa forlösningen. Vel - önsker at ALLE maa komme til sannhets erkjennelse og legge seg tröstig ned i Jesu armern. Hans favn - favner oss alle - SOM ÖNSKER DET. Og det er det mange som gjör - og takk for det i Jesus Kristus. AmenKommentar #2

Leif GuIIberg

72 innlegg  6373 kommentarer

Sakarias

Publisert rundt 1 år siden
Roald Øye. Gå til den siterte teksten.
"I will make Jerusalem like an intoxicating drink that makes the nearby (Arab) nations stagger when they send their armies to besiege Jerusalem and Judah. On that day I will make Jerusalem a heavy stone, a burden for the world. None of the nations who try (to intervene) to lift it will escape unscathed.” (Zec. 12:2-3, NLT)

Sist jeg var på et s.k. "Israel-møte" kunngjorde taleren at han ville lese fra Sakarias 12 og fra vers 2.

"Du kommer aldri til å lese det fjerde vers", var min første innflytelse. For der står det slik: 

"På den dag, sier Herren, vil jeg slå hver hest med  skyhet og dens rytter med vanvidd; men over Judas hus vil jeg oplate  mine øine, og alle folkenes hester vil jeg slå med blindhet."

Det gjorde taleren selvsagt heller ikke, og Øye tar heller ikke med det 4 vers.

For peppen og spenningen forsvinner likesom når det dukker opp hester og ryttere i vår egen samtid. Øye visste nok også hvor han burde avslutte sitatet.

Tanken på at dette kan være en oppfylt profeti synes ikke å dukke opp hos noen.

Kommentar #3

Roald Øye

212 innlegg  2115 kommentarer

Skivebom!

Publisert rundt 1 år siden
Leif GuIIberg. Gå til den siterte teksten.

Det gjorde taleren selvsagt heller ikke, og Øye tar heller ikke med det 4 vers.

For peppen og spenningen forsvinner likesom når det dukker opp hester og ryttere i vår egen samtid. Øye visste nok også hvor han burde avslutte sitatet.

En kommentar med en skikkelig skivebom! Finn på en mer treffende, eller trekk deg stille tilbake!

Kommentar #4
Krystall Utskjæringer Gull Sandaler Stiletto Hæler Høye Kjole Kvinners Gnisten Velveteen

Kjole Utskjæringer Høye Hæler Kvinners Sandaler Gnisten Gull Velveteen Stiletto Krystall Dag Løkke

10 innlegg  2244 kommentarer

Profeti for en annen tid?

Publisert rundt 1 år siden

Ta isteden Leif Gullberg på alvor, Roald Øye. Han mente formodentlig at om en allmektig og allvitende Gud har diktert Sakarjaboka, og at profetiene skulle oppfylles 2500 år seinere, så måtte Gud vite at det nå ikke er tale om hester og ryttere, men om biler, fly og tog, med sjåfører og piloter. Ergo kan vi ikke ta boka på alvor som en profeti for vår tid. Men du, Øye, mener kanskje at Gud måtte diktere slik for at en annen (tidligere) tid skulle forstå. Eller hva? Jeg for min del mener at vi bør lytte til fagteologer, i dette tilfelle spesialister på GT, for å kunne "forstå" denne boka.      

Kommentar #5

Roald Øye

212 innlegg  2115 kommentarer

Takk for hjelpen, Dag Løkke!

Publisert rundt 1 år siden
Dag Løkke. Gå til den siterte teksten.
. Han mente formodentlig at om en allmektig og allvitende Gud har diktert Sakarjaboka, og at profetiene skulle oppfylles 2500 år seinere, så måtte Gud vite at det nå ikke er tale om hester og ryttere, men om biler, fly og tog, med sjåfører og piloter.

Dag Løkke har forstått det, han.

Kommentar #6

Roald Øye

212 innlegg  2115 kommentarer

Proftiene er klare for noen av oss.

Publisert rundt 1 år siden

Takk. Det var gode ord!

1 liker  
Svar Kjole Velveteen Hæler Krystall Utskjæringer Kvinners Høye Stiletto Gull Gnisten Sandaler
Kommentar #7

Knut Nygaard

487 innlegg  6976 kommentarer

Kampen om Jerusalem er for lengst i gang.

Publisert rundt 1 år siden
Dag Løkke. Gå til den siterte teksten.
Han mente formodentlig at om en allmektig og allvitende Gud har diktert Sakarjaboka, og at profetiene skulle oppfylles 2500 år seinere, så måtte Gud vite at det nå ikke er tale om hester og ryttere, men om biler, fly og tog, med sjåfører og piloter. Ergo kan vi ikke ta boka på alvor som en profeti for vår tid. Men du, Øye, mener kanskje at Gud måtte diktere slik for at en annen (tidligere) tid skulle forstå. Eller hva? Jeg for min del mener at vi bør lytte til fagteologer, i dette tilfelle spesialister på GT, for å kunne "forstå" denne boka.  

Jo, du kan teologisk spøke så mye du vil.  Det skulle være selvsagt at en profet ikke er skal ta på seg scifi rollen og få profetisk info som folket i tiden det ble fremlagt ville ha null mulighet til å ta til seg.  Sakarja har jo budskap til sin nåtid - sin nære framtid og til endetid.  

Jeg kan være enig i at budskapet er noe vanskelig å følge med på i og med at det er raske skift mellom tidene det snakkes om.  

Jeg vet ikke hvordan det er med deg. Løkke - men har du vært i Jerusalem så er det gjerne en litt blandet følelse.  Det religiøse trøkket er nærmest til å ta og føle på.  Det å forlate byen - vandre i de frie områdene Jesus vandret i ved Geneserat kjennes nærmest som en befrielse.  

Når vi alle leser vår bibel så skjønner vi fort at Jerusalem - fredens by - fredens eiendom på hebraisk - Israels hellige hovedstad har en spesiell plass i den sammenhengende kontekst fram til Jesu gjenkomst.   Opp til Jerusalem - 800 m over havet - på et platå i Juda-fjellene omgitt av dype dalfører på tre sider.

Nå er det jo veldig dramatisk det som profeten utlegger og det er jo nærmest å håpe at det ikke blir så ...... . men både du og jeg kan ha Israel, jødene og Jerusalem i bønn innfor Abba .... slik som disse ... 

https://www.youtube.com/watch?v=UBYevNYcENc

Kommentar #8

Leif GuIIberg

72 innlegg  6373 kommentarer

Før jeg trekker meg stille tilbake..

Publisert rundt 1 år siden
Roald Øye. Gå til den siterte teksten.
En kommentar med en skikkelig skivebom! Finn på en mer treffende, eller trekk deg stille tilbake!

Jeg ser at å rette opp trykkfeil er en uoverkommelig utfordring etter 10 minutter. Jeg skrev ordet "innflytelse", men som de fleste sikkert har oppfattet skulle ordet vært "innskytelse".

Ellers så er Øyes usaklige reaksjon symptomatisk for mange som kjemper en kamp mot tapet av livsløgnen.

Kommentar #9

Dag Løkke

10 innlegg  2244 kommentarer

Om å be for alle

Publisert rundt 1 år siden

Gull Gnisten Stiletto Hæler Kvinners Høye Utskjæringer Sandaler Kjole Krystall Velveteen Bare hyggelig, Roald Øye. Jeg forsto jo at du trengte den!

Til Knut Nygaard: Ja, jeg har også jødene, Israel og Jerusalem med i mine bønner. Og palestinerne selvsagt. Gud elsker alle og vil at vi skal ha omsorg for alle. Vi kan nok ikke klare å hjelpe alle, men vi kan hjelpe noen og be for alle.  

Gnisten Kjole Kvinners Gull Krystall Sandaler Stiletto Høye Hæler Velveteen Utskjæringer 1 liker  
Svar
Kommentar #10

Dag Løkke

10 innlegg  2244 kommentarer

Publisert rundt 1 år siden

Ikke trekk deg tilbake, Leif Gullberg. Vi trenger din stemme her. 

Kommentar #11

Roald Øye

212 innlegg  2115 kommentarer

Ha også respekt for det myndige lekfolk!

Publisert rundt 1 år siden
Knut Nygaard. Gå til den siterte teksten.
Jeg for min del mener at vi bør lytte til fagteologer, i dette tilfelle spesialister på GT, for å kunne "forstå" denne boka.  

Jeg har i utgangspunktet også respekt for hva fagfolk mener, noen ganger også fagteologer, men på teologiens område syns jeg det er åpenbart at de lærde oftere enn på andre fagområder blir sterkt uenige på grunn av den åndelige faktoren som naturlig  kommer inn i bildet når ulike sider ved vår tro blir  drøftet. Jeg har dessuten også respekt for det myndige lekfolk.

Det er et faktum at fagteologer sjelden eller aldri tar del i dialogen på de tråder jeg har deltatt  i på verdidebatt i de senere år. Er det under deres verdighet å drøfte teologiske spørsmål med lekfolk med sterke trosoppfatninger, som er utbredt i lavkirkelige kretser, særlig om Israel? Eller er de for opptatt?  Når så vi sist en biskop uttale seg i et teologisk omdiskutert  spørsmål? Tror noen av dem f. eks. på landløftene i Bibelen?

Kommentar #12

Anders Ekström

47 innlegg  270 kommentarer

Jerusalem är fel fokus

Publisert rundt 1 år siden

för Guds folk i det Nya Förbundet. Guds folk idag har fastnat i det Gamla Förbundet, trots att det Gamla Förbundet har upphört. Jerusalem var "den heliga staden" i det Gamla Förbundet, men den tiden är förbi. Efter Jesu domsord över staden, så är Jerusalem idag inte något mer heligt än vilken annan stad som helst. Att idag kalla Jerusalem för, "den heliga staden", det är att upphöja något som Jesus har dömt och tagit ned ifrån sin upphöjda position.

Efter Jesu domsord över Jerusalem, så gäller Nya Testamentets ord om Jerusalem;

"..... den stora staden, som andligen talat heter Sodom och Egypten, den stad, där också deras Herre blev korsfäst." Upp. 11:8 

Guds helighet i det Nya Förbundet, är inte knutet till Jerusalem, ej heller till någon annan jordisk plats, Guds helighet i det Nya Förbundet, är knutet till ett folk, det Nya Förbundets folk. Det är inte det folket (Juda) som förkastade Jesus, det Nya Förbundets folk är det folk som i tro har tagit emot Jesus och det är först och främst, ..... "de förlorade fåren av Israels hus"

Så att vara upptagen av en stad som Jesus har dömt, Jerusalem, det är att vara upptagen med en andligt död stad. Det är inte efter Herrens vilja.

Kommentar #13

Roald Øye

212 innlegg  2115 kommentarer

Har en del av kommentar # 12 blitt slettet?

Publisert rundt 1 år siden

Etter hva jeg forstår, må moderator her ha slettet  en  del  av  Anders Ekstrøms teologiske utredning i #12, som i sin opprinnelige utgave var et mye fyldigere dokument,  etter det jeg husker. Jeg beklager moderators eventuelle  inngrep, for flere kommentarer ble slettet i samme omgang. Eksponering av divergerende meninger er bra.

Kommentar #14

Dag Løkke

10 innlegg  2244 kommentarer

Publisert rundt 1 år siden

Jeg har også et inntrykk av at noe er slettet, blant annen en kommentar fra deg og en annen fra meg. Men det er sikkert godt begrunnet fra moderators side - og like greit for oss. Ha en god ny uke, Roald Øye!

Kommentar #15

Roald Øye

212 innlegg  2115 kommentarer

Ulver i fåreham?

Publisert rundt 1 år siden
Roald Øye. Gå til den siterte teksten.
Eksponering av divergerende meninger er bra.

Jeg tror det bra at moderator ikke slettet Anders Ekstrøms kommentar i sin helhet.  Fremdeles kan det som står tilbake gi et innsyn i den erstatningsteologi som råder i brede lag av Den norske kirke. 

Det er utfordrende tider vi lever i. Prøv alt men hold fast på det gode!  Det er viktig å minne om Jesu ord til disiplene: «Se til at ingen fører dere vill»,  Matt. 24:4, og i Matt. 7:14 står det: «Vokt dere for de falske profetene! De kommer til dere i  fåreham, men innvendig er de glupende ulver.»

Lesetips

Les flere

Siste innlegg

Les flere

Siste kommentarer

Bjørn Erik Fjerdingen kommenterte på
Allmektig Gud?
35 minutter siden / 10174 visninger
Tore Olsen kommenterte på
Allmektig Gud?
rundt 1 time siden / 10174 visninger
Pål Georg Nyhagen kommenterte på
Personlig åpenbaring
rundt 1 time siden / 1124 visninger
Tore Olsen kommenterte på
Allmektig Gud?
rundt 1 time siden / 10174 visninger
Torbjørn Greipsland kommenterte på
Personlig åpenbaring
rundt 1 time siden / 1124 visninger
Øivind Hundal kommenterte på
Utidig innblanding
rundt 1 time siden / 400 visninger
Torbjørn Greipsland kommenterte på
Personlig åpenbaring
rundt 1 time siden / 1124 visninger
Tore Olsen kommenterte på
Allmektig Gud?
rundt 1 time siden / 10174 visninger
Gjermund Frøland kommenterte på
Allmektig Gud?
Sandaler Gnisten Kvinners Krystall Stiletto Kjole Utskjæringer Velveteen Hæler Høye Gull rundt 1 time siden / 10174 visninger
Geir Wigdel kommenterte på
Den store glemselen
rundt 2 timer siden / 227 visninger
Sigmund Svarstad kommenterte på
Hvor skal grensen gå?
rundt 2 timer siden / 123 visninger
Les flere
AddThis Sharing Sidebar
Hide
Show
AddThis Sharing
SHARES